An overivew of BIrstonas and the gamta river

KILDEN

Vores boringer ligger i Birštonas, en 25.000 hektar stor regionalpark, der er beskyttet af den litauiske stat.

I området er industrielle og andre økonomiske aktiviteter, der kunne skade den naturlige harmoni, forbudt. Der lægges stor vægt på at bevare den uberørte natur og dens mange gaver.

De underjordiske vandkilder, som er blevet dannet over millioner af år, når forbrugeren i præcis samme kvalitet, som naturen har skabt dem – direkte fra brønden.

Mineralvandene indeholder mineraler, der stammer fra saltlage, som er trukket op fra jordens dybder gennem tektoniske sprækker i det krystallinske fundament.

Dette fundament begynder ved en dybde på cirka 700 meter, og i dets revner og brud har stærkt mineraliseret vand akkumuleret sig.

De naturlige mineralvand "Vytautas" og "Birutė" er en unik blanding af stærkt mineraliseret vand fra dybe lag og let mineraliseret vand fra lavere lag.
PROCESSEN
Vandboringer begynder deres dannelse gennem geologiske processer – når nedbør, såsom regn og smeltevand fra sne, siver gennem jordens forskellige lag. Nedbøren bevæger sig først gennem det øverste jordlag (jordbunden).

Da dette lag er relativt gennemtrængeligt for vand, kan vandet nemt trænge videre ned til jordens dybere lag.

Jordbunden fungerer også som et filter, der hjælper med at fjerne visse forurenende stoffer.Når vandet har sivet gennem jordbunden, trænger det videre ind i sand- og gruslaget. Dette lag har en høj permeabilitet (store porer), hvilket gør det muligt for vandet at trænge let videre til andre jordlag.

Herefter siver vandet ned i ler- eller morænelaget, som ikke er så gennemtrængeligt som gruslaget. Dette lag forhindrer vandet i hurtigt at trænge videre ned til de dybere lag og fungerer som en beskyttende barriere, der beskytter de dybere grundvandsmagasiner mod forurening fra overfladen.

De dybere lag, som består af sand, grus, sandsten og dolomit – klippelagene dybt under jorden – er ofte ret gennemtrængelige. De har ofte sprækker, som vandet kan strømme igennem. Dette lag er meget vigtigt for udvindingen af mineraler og er rigt på calcium- og magnesiumforbindelser, der let opløses i vand. Vand, der siver gennem dette lag, optager derfor en række mineraler som calcium, magnesium, natrium, sulfater og andre elementer.

Sammensætningen af mineraler afhænger i høj grad af, hvilken type sten der findes i dette lag.Efter klippelaget trænger vandet til sidst ind i det underjordiske vandreservoir, også kendt som de dybe grundvandsmagasiner.

Klipperne i dette dybe grundvandsmagasin har en særlig evne til at frigive mineraler, når de er i kontakt med vand over lang tid. Derfor bliver vandet mere mineraliseret, jo længere det opholder sig i de dybe grundvandsmagasiner.

Den høje koncentration af mineraler, som eksempelvis i vores naturlige mineralvand 'Vytautas', er resultatet af en lang og kompleks geologisk proces, hvor vandet har sivet gennem forskellige klipper og opløst de mineraler, de indeholder.Jo dybere vandet trænger ned i de underjordiske lag, desto flere mineraler indeholder det.
Vytautas
Biruté
Elektrolytter
Kilden
FAQ
Om os
Fødevarestyrelsens smiley
Forhandlere
Kontakt
Fragt
Returnering
Privatlivepolitik